Eind 2006 pakte zij het jaren eerder geschreven De Ronde Kamer weer op en stuurde deze naar een aantal uitgeverijen. Dit zonder resultaat. Een medewerkster van een uitgeverij met wie Dawn een korte tijd e-mailcontact had, gaf het advies om het eens bij LuLu Enterprises te proberen. Kort daarna volgden Dreumes en een Vochtig Draakje, die zij net als de Ronde Kamer inderdaad bij LuLu publiceerde; Onder de naam Dawn Avalon. Helaas werden deze eerste publicaties niet door het publiek opgepakt.
Dawn Avalon (1973) groeide op in Groningen. Tijdens haar eerste 3 levensjaren woonde zij met haar ouders en oudere zus op het schip, de Capri. Vanaf haar achtste begon Gerda met het schrijven van korte verhaaltjes. Later, in haar tienerjaren werden dit korste uittreksels voor toekomstig te schrijven boeken. Toen in 1987 de mini-serie Queenie werd uitgezonden en hierin de naam Dawn Avalon werd genoemd, wist ze dat ze die naam iets voor haar betekende. 4 jaar later, op haar achttiende, las ze het boek, Nevelen van Avalon, van Marion Bradley. Opnieuw raakte de naam Avalon haar… Na haar opleiding deed ze nog een korte studie Nederlands en volgde ze een curcus Creatief Schrijven. In de jaren die volgden, schreef Gerda vooral voor zichzelf. De ijsbloemen Schilders is één van deze boeken.
In 2008 pakte ze haar boek, Een Vergeten Verleden weer op. In september van 2008 volgde een eerste uitgave van dit boek via LuLu. Een regeliere uitgeverij heeft zij niet (meer) benaderd.
Tussen 2009 en 2010 kreeg de schrijfster de Inspiratie en hulp om met het boek Gevangen tussen Licht en Duisternis met eerst de solo titel ( IK ben wie IK ben) te beginnen. Een verhaal over een jonge vrouw die niet wordt geloofd in wat zij beleeft. In de maanden dat zij dit Spirituele boek liet rusten, begon zij aan het avonturen boek De Sleutel van Poseidon
In de jaren die volgden, schreef Dawn verder aan haar boeken 'Verborgen Gaven' en de 'remake' van De Ronde Kamer, die de nieuwe titel 'In het Duister van de Ronde Kamer' zou krijgen.
In de zomer van 2012 begon Dawn aan de Nevelen vierluik van Bloedvloek.
Auteurs Bio
In lente van 2018 begon Dawn met het maken van liedjes. De resultaten hiervan zijn te beluistereren op de Songs pagina.
Dawn Avalon.NL
www.dawnavalon.nl
Copyright Dawn Avalon.nl
Dawn Avalon is op Instagram : https://www.instagram.com/thedawnavalon